Bogdan Hossu: Noua lege a sănătăţii este o bișniță

Reprezentanţii Cartel Alfa, una dintre cele mai mari organizaţii sindicale, critică vehement noua lege a Sănătății elaborată la Cotroceni.

„Esenţa legii este de fapt, aş putea spune în forma populară, bişniţa care se doreşte să se realizeze pe sănătatea şi pe contribuţiile cetăţenilor şi a angajatorilor din România, din cei 10.7% din contribuţia angajator angajat, undeva la 3%, evaluarea noastră, va fi cheltuită pentru dividende pentru acționarii privaţi ai acestor case”, spune liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, citat de realitatea.net.

Preşedintele Cartel Alfa mai spune că, dacă această lege va intra în vigoare, vom plăti mai mult pentru îngrijiri medicale. Nici reprezentanţii Sanitas nu sunt mulţumiţi de noul proiect. „Dacă priveşti din punct de vedere al cetăţeanului de rând, acesta va plăti în plus şi nu e bine într-o situaţie de criză”, spun reprezentanţii SANITAS.

În perioada următoare, sindicatele au anunţat că îşi vor chema membrii la dezbateri, pentru a concepe amendamente, care ar urma să fie depuse la actualul proiect.

Potrivit proiectului de lege, casele private de sănătate vor primi 93% din banii care se adună la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Noi toţi vom fi obligaţi să optăm pentru o casă privată de sănătate. Pentru unele servicii medicale, vom fi nevoiţi să încheiem asigurări suplimentare. De asemenea, spitalele vor putea deveni fundaţii sau societăţi comerciale.

Sursa: Cotidianul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>